Kindermasage

KindermassageKnuffelen, vasthouden, aanraken is voor iedereen prettig, het is zelfs heel belangrijk. Wist je dat lichaamscontact van invloed is op de ontwikkeling van je kind?
Vooral bij kinderen die bang, boos of erg gevoelig of onzeker zijn.
Door aanraking wordt het zelfvertrouwen van je kind versterkt en wordt het hormoon oxytocine aangemaakt.
Het bijzondere effect van dit hormoon is dat het zorgt voor verbinding en bevordert daardoor bij kinderen de hersenontwikkeling. Ook zorgt het voor een vermindering van stresshormonen waar kinderen op latere leeftijd veel profijt van hebben. Het immuunsysteem wordt geactiveerd wat onze geestelijke en lichamelijke weerstand verhoogd.
Simpel gezegd, als je nu investeert in gerichte aandacht plukt je kind daar later de vruchten van.
Gerichte of bewuste aandacht en/of aanraking kan iedereen leren, het enige wat het vraagt is tijd en ervaring.

Bij de lesjes kindermassage leer je als ouder om je kind een ontspannende massage te geven. Er worden grepen geoefend met olie, voetreflexgrepen die ontspannend zijn of massagetechnieken over de kleding heen.
De praktijk leert dat een traject op maat vaak het beste werkt, waarbij we samen kijken wat passend is.


Het is ook mogelijk voor kinderen om zich te laten masseren bij Lijf en Coaching Oss in de Sibeliuslaan in Oss. Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden!


Privé-cursus
Het is ook mogelijk deze cursus alleen of samen met je kind te volgen. Er is dan veel rust en ruimte voor eigen inbreng, vragen en afstemming op het kind.