Skip to main content

Ervaringen

Reacties van kinderenS. jongen van 8 jaar;

Toen ik bij Bea kwam gaf ik mezelf een 4 op het gebied van zelfvertrouwen, nu is dat een 9! Ik gaf aan dat ik de kracht wilde hebben van een vulkaan en heb deze geschilderd en gekleid. Blijkbaar moesten mijn emoties er even uit, ook heb ik met een “Boos’ bal mogen gooien. Ik heb geleerd dat ik zelf oplossingen kan bedenken als ik me niet fijn voel.

R. meisje van 15 jaar;

Ik heb bij Bea geleerd om van een afstand – een Panda die vanuit een boom naar beneden kijkt ( een Panda is mijn lievelingsdier ) naar gebeurtenissen te kijken. Wat gebeurt er nu eigenlijk? Het lukt nu beter om mezelf en de ander te begrijpen. En als ik altijd doe wat ik altijd deed – krijg ik wat ik altijd kreeg. Nu lukt het mij om anders te reageren op pestende kinderen, waardoor ik er nu minder last van heb.

A meisje van 9 jaar;

Ik vond het fijn om aan een krachtendoosje te werken- heb deze mooi geverfd en versierd, we hebben hier briefjes in gedaan over wat goed gaat, wat ik al kan en wat kan helpen als ik het moeilijk heb. Ik kijk regelmatig in dit doosje en voel me dan sterker.

C. meisje van 14 jaar;                                                  

Bij mij is er veel gedoe in mijn leven. Ik heb er bij Bea met ACT naar gekeken. Sommige problemen zijn niet op te lossen. Ik heb als een “olifant “ mijn rugzakje en deze olifant kan ook mijn “uil” met kletspraat wegblazen. Het is er dan nog wel, maar ik heb er minder last van. Vooral het stilstaan bij mijn “hart” over wat is belangrijk voor mij voelde goed voor mij. En weet nu dat ik bij een rotonde ook een andere afslag kan nemen zodat ik niet in het gedoe blijf hangen.

M. jongen van 15 jaar;

Ik vind het gewoon fijn dat ik mijn verhaal kan doen en dat ik uit kan leggen hoe ik iets beleef. Het is fijn als er naar je geluisterd wordt, zonder dat er iets van gevonden wordt. Anderen begrijpen mij niet. Bea bedenkt dan samen met mij wat kan helpen in bepaalde situaties en zegt niet wat ik “moet” doen. < <